Δέκα λόγοι για να ακολουθήσεις την Ομοιοπαθητική

Φυσική δράση: 

Η ομοιοπαθητική λειτουργεί με την τόνωση του φυσικού αμυντικού μηχανισμού του σώματος για την προαγωγή της υγείας και την αντίσταση σε λοιμώξεις και την ευαισθησία του σε ασθένειες. Αν και ήπια θεραπευτική τέχνη, τα αποτελέσματα της μπορεί να είναι ισχυρά και μακροχρόνια. 

Υγεία και Ευεξία: 

Η ομοιοπαθητική βελτιώνει γενικά την υγεία και δεν ανακουφίζει απλώς τα τοπικά συμπτώματα. Αντιμετωπίζει ολιστικά τον ασθενή, ενεργώντας σε συναισθηματικό επίπεδο καθώς και στο φυσικό επίπεδο, παρέχοντας μια ισορροπία στη γενική υγεία και μια αυξημένη αίσθηση ευεξίας και ποιότητας ζωής. 

Αποτελεσματική Ιατρική: 

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, η ομοιοπαθητική μπορεί να είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική ιατρική, παρέχοντας μακροχρόνια ανακούφιση σε πολλές οξείες και χρόνιες παθήσεις και ασθένειες. 

 Δεν υπάρχουν επιβλαβείς παρενέργειες:

Η ομοιοπαθητική θεραπεία προσφέρει μια ήπια και μη επεμβατική προσέγγιση στην υγεία, χωρίς να δημιουργεί τοξικές παρενέργειες, ούτε εξάρτηση και εθισμό. 

 Οικονομική:

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι εκπληκτικά οικονομικά, ειδικά σε σύγκριση με τα χημικά φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής. 

 Γρήγορη ανακούφιση στις πρώτες βοήθειες: 

Η ομοιοπαθητική μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στο σπίτι ή σε εξορμήσεις για να παρέχει ταχεία ανακούφιση σε μικρά προβλήματα όπως μώλωπες, απλά εγκαύματα, διαστρέμματα, τσιμπήματα, γαστρικά προβλήματα κλπ. Ωστόσο, οι πιο σοβαρές ή μακροχρόνιες παθήσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται από ειδικευμένο Ομοιοπαθητικό Ιατρό. 

 Τα φάρμακα δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα: 

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δοκιμάζονται μόνο σε υγιείς ανθρώπους προκειμένου να προσδιοριστεί το εύρος δράσης κάθε θεραπείας. 

 Συμπληρωματική Ιατρική: 

Η ομοιοπαθητική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα ή μαζί με συμβατικά φάρμακα και άλλες θεραπείες (με πλήρη γνώση των άλλων φορέων παροχής υγειονομικής περίθαλψης). Μπορεί συχνά να ανακουφίσει τις δυσάρεστες παρενέργειες συμβατικών θεραπειών (π.χ. χημειοθεραπεία). 

 Φιλική προς το περιβάλλον:  

Η ομοιοπαθητική δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Δεν υπάρχει σπατάλη ενέργειας ή φυσικών πόρων στη διαδικασία κατασκευής των φαρμάκων και δεν υπάρχει ρύπανση του ύδατος, των ωκεανών ή των χώρων αποκομιδής όταν χρησιμοποιείται. Στην πραγματικότητα, η ομοιοπαθητική είναι η απόλυτη Πράσινη Ιατρική. 

 Ιατρική του μέλλοντος:  

Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Διατίθεται στις περισσότερες χώρες και κερδίζει τη δημοτικότητα ως συμπληρωματική ή εναλλακτική προσέγγιση της συμβατικής ιατρικής.